Παπαρδέλες με κιμά, μανιτάρια και τσίλι

by sidagi.gr
444 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

500 γραμμάρια παπαρδέλες 
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
5-6 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 καρότο κομμένο κύβους
1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
1 μέτριο πράσο κομμένο σε φέτες
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
450 γραμμάρια κιμά
3/4 φλιτζάνι γάλα
150 γραμμάρια πελτέ ντομάτας
3 κουταλιές της σούπας πάστα τσίλι
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
Ζάχαρη 1 κουταλιά της σούπας
2-3 πράσινες πιπεριές τσίλι κομμένες σε φέτες
αλάτι και πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας σπόρους σουσαμιού

Εκτέλεση:

Λαχταριστό και εύκολο ορεκτικό για όλη την παρέα

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και μετά στραγγίζουμε.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι, προσθέτουμε τα μανιτάρια, τον κιμά και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια ρίχνουμε το καρότο, το κρεμμύδι, πράσο, το λευκό μέρος του κρεμμυδάκια και στη συνέχεια τηγανίζουμε τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για λίγα ακόμα.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το 1/4 φλιτζάνι ζωμό και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε στο τηγάνι και άλλο 1/2 φλιτζάνι ζωμό και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 8 λεπτά.
Ρίχνουμε το γάλα και αυξάνουμε την εστία και σιγοβράζουμε, προσθέτουμε  τον πελτέ ντομάτας, πάστα τσίλι, σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη. Μαγειρεύουμε μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να πήζει για 5-7 λεπτά.
 
Αφαιρούμε από την κατσαρόλα από την εστία. Ανακατεύουμε με τα ζυμαρικά και σερβίρετε.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα