Υλικά:
Για 2-4 άτομα
4 αυγά
300 γραμμάρια πατάτες
1 κρεμμύδι φρέσκο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι
Πιπέρι
500 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια
1 1/2 κούπας κρέμα γάλακτος
τριμμένο κασέρι ή γραβιέρα ή κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέ
Μπέικον για γαρνιτούρα
Εκτέλεση:
Λαχταριστή ομελέτα με φρέσκα μανιτάρια, τυριά και πατάτες
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες και στη συνέχεια χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε λίγο μαϊντανό. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε σε σιγανή φωτιά το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις πατάτες. Όταν ροδίσουν, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα μανιτάρια, την κρέμα γάλακτος, το κασέρι. Στραγγίζουμε τις πατάτες και το κρεμμύδι από το λάδι και το ανακατεύουμε με τα αυγά. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το τηγάνι με λίγες σταγόνες λάδι σε μέτρια φωτιά και χύνουμε σε αυτό το μείγμα.
Γυρίζουμε την ομελέτα από την άλλη μεριά για να ψηθούν τα αυγά ομοιόμορφα.
Σερβίρουμε με μπέικον τηγανιτό.