Νιόκι πριμαβέρα με μπέικον και αρακά

by sidagi.gr
609 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

750 γραμμάρια νιόκι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
100 γραμμάρια προσούτο, ψιλοκομμένο
120 γραμμάρια φασολάκια, καθαρισμένα, κομμένα σε φέτες
1/2 φλιτζάνι κατεψυγμένο αρακά
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση:

Λαχταριστό και εύκολο πιάτο για το μεσημεριανό σας

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να μαλακώσουν. ‘Επειτα στραγγίξτε και αφήστε τα στην άκρη. Εν τω μεταξύ ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι,  προσθέστε το σκόρδο και το προσούτο. Σοτάρετε για 1 με 2 λεπτά . Προσθέστε τον αρακά. Μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και αφαιρέστε από την εστία.

Προσθέστε τα νιοκι στο τηγάνι μαζί με 1 κουταλιά της σούπας παρμεζάνα. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε σιγά σιγά και σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα