Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1 κρεμμύδι μέτριο
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
½ ποτήρι λευκό κρασί ξηρό
3 κιλά μύδια
1 κουταλάκι φρέσκο άνηθο
Εκτέλεση:
Παραδοσιακή και λαχταριστή συνταγή για μαγειρεμένα μύδια στο ζουμάκι τους
Ψιλοκόβουμε όσο μπορούμε περισσότερο το κρεμμύδι και το σκόρδο
Σε ελαιόλαδο, σε μεγάλη κατσαρόλα τα ασπρίζουμε
Προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και το κρασί
Τα βάζουμε να κοχλάξουν
Τότε προσθέτουμε και τα μύδια και ανακατεύουμε.
Σκεπάζετε με το καπάκι της κατσαρόλας (υποχρεωτικά)
Τα αφήνουμε για 5 λεπτά, ώσπου να ανοίξουν τα μύδια
Όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει τα πετάμε
Κινείστε δυναμικά την κατσαρόλα να πάρουν όλα τα μύδια τους χυμούς και τα αρώματα
Ρίχνετε άνηθο ψιλοκομμένο και σερβίρετε αμέσως.