Υλικά:
400 γραμμάρια μοσχάρι γάλακτος (κιλότο ή κόντρα)
150 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια (κατά προτίμηση ασπρομανίταρα ή πορτομπέλο)
10 γραμμάρια αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
2 κουταλιές της σούπας μαυροδάφνη
1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρια
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε το κρέας σε 2 φιλέτα και το αλατοπιπερώνουμε. Ξεπλένουμε τα άγρια μανιτάρια και τα μουλιάζουμε σε ένα φλιτζάνι τσαγιού με ζεστό νερό για 15 λεπτά.
Κόβουμε το κρέας σε 2 φιλέτα και το αλατοπιπερώνουμε. Ξεπλένουμε τα άγρια μανιτάρια και τα μουλιάζουμε σε ένα φλιτζάνι τσαγιού με ζεστό νερό για 15 λεπτά.
Στραγγίζουμε τα μανιτάρια και κρατάμε το υγρό τους αφού τα σουρώσουμε.
Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο.
Βάζουμε το κρέας στο τηγάνι και το ροδίζουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τηγανίζουμε για 3 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρούμε το σκόρδο.
Σβήνουμε το κονιάκ και το κρασί και προσθέτουμε στο τηγάνι τα φρέσκα μανιτάρια, τα αποξηραμένα μανιτάρια και το θυμάρι.
Τέλος, βάζουμε στο τηγάνι το υγρό από τα μανιτάρια που μούλιασαν.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει το μοσχάρι.