Μοσχαράκι νουά με σάλτσα στο φούρνο

by sidagi.gr
20,5K προβολές

Μοσχαράκι νουά, απο τα πιο νόστιμα πιάτα! Ένα από τα καλύτερα κομμάτια του μοσχαριού μαγειρεμένο με λευκή σάλτσα στο φούρνο. Το συνοδεύετε με λαχανοσαλάτα.

Για 2-4 άτομα, Χρόνος Προετοιμασίας και Μαγειρικής 165 λεπτά.

ΥΛΙΚΑ

1 μοσχαρίσιο νουά περίπου 2 κιλά
500 γραμμάρια λευκά μανιτάρια σε φέτες
20 γραμμάρια μανιτάρια αποξηραμένα και μουλιασμένα σε χλιαρό νερό για 20 λεπτά
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 λίτρο λευκό ξηρό κρασί
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φύλλα δάφνης
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 κλωναράκια θυμαριού
6 κόκκους μπαχαριού
200 ml κρέμα γάλακτος
100 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε το κρέας για να φύγουν τα αίματα. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το βούτυρο, ανοίγουμε τη φωτιά και περιμένουμε να ζεσταθούν. Μόλις ζεσταθούν, βάζουμε μέσα το κομμάτι νουά και το σοτάρουμε. Όταν πάρει χρώμα από τη μια πλευρά, το γυρνάμε από την άλλη, ώστε να ροδίσει από όλες τις πλευρές.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μανιτάρια (αφού σουρώσουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια). Tα περιφέρουμε μέσα στο τηγάνι χρησιμοποιώντας ένα πηρούνι και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά περίπου μέχρι να γυαλίσουν.

Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε τα μυρωδικά, ρυθμίζουμε τη φωτιά σε χαμηλή ένταση και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει για 2 ώρες. Αν χρειαστεί, κατά τη διάρκεια του χρόνου αυτού, προσθέτουμε στην κατσαρόλα λίγο νερό. Λίγο πριν το τέλος, ελέγχουμε το αλατοπίπερο.

Στο χρονικό αυτό σημείο, αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη. Αφήνουμε όμως τη σάλτσα να βράσει κι άλλο, μέχρι να δέσει και μείνουν τα μανιτάρια με το λάδι τους. Όταν είναι έτοιμη και η σάλτσα, αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και το θυμάρι και μεταφέρουμε τη σάλτσα στο μούλτι.

Πολτοποιούμε τα μανιτάρια με τη σάλτσα στο μούλτι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Μεταφέρουμε το κρέας σε πυρίμαχο σκεύος και το χαράζουμε σε φέτες, χωρίς να το κόψουμε τελείως. Μοιράζουμε ανάμεσα στις φέτες τη σάλτσα μανιταριών.

Αν θέλουμε περιχύνουμε το κρέας με κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα. Βάζουμε το νουά στο φούρνο να ψηθεί για 30 λεπτά.

Περισσότερες συνταγές με μοσχάρι, που θα αγαπήσετε

Σας αρέσει αυτή η συνταγή; Θα χαρούμε να λάβουμε τα σχολιά σας και να την μοιραστείτε στα Social Media παρακάτω. Ευχαριστούμε!

ΔΩΡΕΑΝ EBOOK

[mc4wp_form id=”52856″]

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα