Μοσχαράκι με καραμελωμένα καρότα

by sidagi.gr
783 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

1½ κιλό μοσχαρίσιο κρέας
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 φλ. τσαγιού ξίδι μπαλσάμικο
1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι ή δεντρολίβανο
αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τα καρότα
1.200 γραμμ. μεγάλα καρότα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

 

Εκτέλεση:

Πλούσιο πιάτο με απλά υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι!

Παίρνουμε σπάγκο ψησίματος και δένουμε το μοσχαράκι για να κρατήσει τη φόρμα του. Το αλατοπιπερώνουμε καλά.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και ροδίζουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε το ξίδι και αφήνουμε 3 λεπτά να εξατμιστεί.
Ρίχνουμε τα μυρωδικά. Όλα μαζί τα υλικά, και τα υγρά του τηγανιού, τα μεταφέρουμε σε ταψάκι. Ψήνουμε το κρέας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά.

Κάθε 20 λεπτά γυρίζουμε το κρέας στο φούρνο. Αφού ψηθεί, το σκεπάζουμε για να διατηρηθεί ζεστό και να ανακτήσει τα υγρά του.

Για τα καρότα
 Καθαρίζουμε τα καρότα και κόβουμε τις άκρες τους. Τα πλένουμε και τα κόβουμε σε κομμάτια 5 εκ. Δίνουμε οβάλ σχήμα στις άκρες τους. Έτσι, στο τέλος θα μοιάζουν σαν πολλά μικρά καρότα.
Τα βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα. Τα καλύπτουμε με νερό. Προσθέτουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη. Κόβουμε μία λαδόκολλα ίση με τη διάμετρο της κατσαρόλας.

Ανοίγουμε μια μικρή τρύπα στο κέντρο. Καλύπτουμε με τη λαδόκολλα τα καρότα. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα ή η σάλτσα που θα μείνει να είναι πυκνή σαν γλάσο.
Αφού ψηθεί το κρέας, το μεταφέρουμε σε πιατέλα. Με ένα κουτάλι αφαιρούμε όσο περισσότερο λίπος μπορούμε από το ταψί και σιγοβράζουμε σε κατσαρολάκι τη σάλτσα για λίγα λεπτά, να γλασάρει.

Μπορούμε αν θέλουμε να τη δέσουμε και με κρύο βούτυρο. Κατεβάζουμε τη σάλτσα από τη φωτιά και όπως είναι ζεστή προσθέτουμε δύο κομμάτια βούτυρο σε μέγεθος καρυδιού και με σύρμα ανακατεύουμε να λιώσει.
Αφήνουμε 3 λεπτά να κρυώσει και να πυκνώσει. Κόβουμε το μοσχαράκι σε λεπτές φέτες. Γαρνίρουμε με τα καραμελωμένα καρότα. Περιχύνουμε το κρέας με λίγη σάλτσα ψητού.

 

Για να μην το απολαύσουμε σκέτο… Μπορούμε να σερβίρουμε με ρύζι με σταφίδες, κάσιους και καλαμπόκι!!
 

Απαιτούμενος χρόνος: 105 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα