Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1200 γραμμάρια μοσχάρι ( κιλότο ή κόντρα)
4 σκελίδες σκόρδου ολόκληρες καθαρισμένες
1/2 μπουκάλι κόκκινο κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα μπαχαρικών ( κανέλα, γαρίφαλο, πιπέρι, μοσχοκάρυδο)
4 φλυτζάνια ζωμός πουλερικών ή λαχανικών
1 κουτάλι σούπας βούτυρου
1 κουτάλι σούπας νισεστέ
Χυμός από 2 ντομάτες
Αλάτι
Εκτέλεση:
Ζουμερό και μαλακό μοσχαράκι κατσαρόλας με έντονο άρωμα και γεύση
Κόβουμε το μοσχάρι σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ζωμό, τον χυό ντομάτας, το κρασί, το σκόρδο, τα αρωματικά και αλατοπιπερώνουμε. Τα αφήνουμε να βράσουν και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα κομμάτια από το μοσχάρι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 30 λεπτά.
Στη συνέχεια, αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα το κρέας, το βάζουμε σε ένα βαθύ σκεύος και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να το κρατήσουμε ζεστό.
Τοποθετούμε πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε να πήξει. Προσθέτουμε και το νισεστέ ώστε να δέσει η σάλτσα. Βάζουμε στη σάλτσα λίγο βούτυρο και την ανακατεύοθμε καλά.