Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Για το κέικ
200 γραμμάρια βούτυρο
225 γραμμάρια ζάχαρη
3 αυγά
55 γραμμάρια κακάο σε σκόνη
50 γραμμάρια νερό
1 κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα
225 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
Για το γλάσο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
115 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
115 γραμμάρια κακάο σε σκόνη
120 γραμμάρια γάλα φρέσκο, πλήρες
Εκτέλεση:
Γρήγορη και εύκολη συνταγή με απλά υλικά που συνήθως υπάρχουν στο ντουλαπάκι της κουζίνας
Για το κέικ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα με το σύρμα, έως ότου το μείγμα ασπρίσει στη συνέχεια ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει.
Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε σταδιακά το κακάο, το νερό, τη σόδα και λίγο-λίγο το αλεύρι. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά, σταματάμε το μίξερ, και ρίχνουμε στον κάδο τα μήλα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στενόμακρη φόρμα του κέικ 26×11 εκ., αδειάζουμε σε αυτή το μείγμα και τη βάζουμε στον φούρνο για 1 ώρα. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει λίγο, προτού ξεφορμάρουμε.
Για το γλάσο
Στερεώνουμε ένα ανοξείδωτο μπολ σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει. Το νερό δεν θα πρέπει να ακουμπά τον πάτο του μπολ. Βάζουμε στο μπολ το βούτυρο, την άχνη, το κακάο και το γάλα και το ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη. Αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο γάλα ακόμα.
Καλύπτουμε με το γλάσο όλο το κέικ και περιμένουμε να σταθεροποιηθεί, προτού κόψουμε το γλυκό σε κομμάτια για να το σερβίρουμε.
Σερβίρουμε με παγωτό με μέλι και καρύδια.