Υλικά:
Ένα κιλό κάστανα
Ένα ποτηράκι ρούμι
Μία κουταλιά της σούπας αλάτι
Ζάχαρη
Εκτέλεση:
Ξεφλουδίζουμε τα κάστανα και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό και αλάτι και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά.
Ξεφλουδίζουμε τα κάστανα και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό και αλάτι και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά. Όταν τρυπιούνται τα βγάζουμε, τα καθαρίζουμε και τα περνάμε από τη μηχανή του πουρέ. Μετράμε τόση ζάχαρη όσο και το μείγμα του πουρέ. Βάζουμε μαζί στη φωτιά το κάστανα και τη ζάχαρη μαζί με δύο ποτήρια νερό και τα βράζουμε περίπου μισή ώρα.
Πέντε λεπτά πριν τα κατεβάσουμε ρίχνουμε το ρούμι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει και τη βάζουμε στα βάζα.