Μακαρονάδα πριμαβέρα

by sidagi.gr
813 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

¼ φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
1  σκελίδα σκόρδο λιωμένες
1 μικρή κολοκύθα κομμένη σε κύβους
1 κιλό σπαράγγια ψιλοκομμένα
1 μικρή κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
1 μικρή κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
1 φλιτζάνι καρότα κομμένα σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα ζωμό κότας εμπορίου
2 κουταλάκια του γλυκού ξηρό βασιλικό
1 κουταλάκι του γλυκού ξερή ρίγανη
Αλάτι και πιπέρι
½ φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
 1 κιλό φρέσκα ταλιατέλες
⅔ φλιτζάνια τριμμένο τυρί παρμεζάνα

Εκτέλεση:

Δοκιμάστε την πιο διάσημη μακαρονάδα στην καλοκαιρινή της εκδοχή

Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια, προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, κολοκυθάκια, τα σπαράγγια, κόκκινη πιπεριά, κίτρινη πιπεριά και τα καρότα και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας περίπου 5-7 λεπτά. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και τηγανίστε για 1 λεπτό ακόμη. Ανακατέψτε με το ζωμό κότας και αφήστε το μείγμα μέχρι να γίνει πηχτή σάλτσα.

Προσθέστε στην σάλτσα τα μπαχαρικά και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο χαμηλό.
Σε μια άλλη κατσαρόλα, ρίχνουμε το νερό να βράσει. Μαγειρέψτε τα φρέσκα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας για al dente, περίπου 7 λεπτά.
Αμέσως ρίξτε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με φύλλα βασιλικού.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα