Λικέρ περγαμόντο

by sidagi.gr
246 προβολές

Υλικά:

Για 6-8 άτομα

1 κιλό ζάχαρη
1 λίτρο νερό
2 ξυλάκια κανέλας
10 περγαμόντα φλούδες μόνο
1 λίτρο κονιάκ ή βότκα
 

Εκτέλεση:

Γ΄ αυτό το λικέρ η υπομονή είναι χρυσός αλλά αξίζει τον κόπο!

Σ ένα μεγάλο δοχείο που κλείνει αεροστεγώς βάζουμε κομμένες σε λεπτές φέτες τις φλούδες του περγαμόντου, το κονιάκ ή τη βότκα και τα ξύλα κανέλας.

Τ αφήνουμε 30 μέρες στο μπαλκόνι.

Μετά τις 30 μέρες φτιάχνουμε σιρόπι με το νερό και τη ζάχαρη που βράζουμε για πέντε λεπτά, το αφήνουμε να κρυώσει και το προσθέτουμε στο ποτό που εν τω μεταξύ έχουμε σουρώσει.

Μοιράζουμε το λικέρ σε καθαρά μπουκάλια και το φυλάμε σε δροσερό σημείο.

Χρόνος ωρίμανσης : 30 ημέρες

Απαιτούμενος χρόνος: 10 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα