Λαδένια Κιμώλου

by sidagi.gr
595 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

Τρία φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ελαιόλαδο
Μία ψιλοκομμένη ντομάτα
Ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
Ένα φακελάκι μαγιά
Ρίγανη
Αλάτι
Νερό

Εκτέλεση:

Παραδοσιακή νησιώτικη συνταγή για το μεσημεριανό σας πιάτο

Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγιά και λίγο αλάτι ενώ προσθέτουμε ζεστό νερό ώστε να γίνει μία μαλακή ζύμη.

Σε ένα πυρέξ βάζουμε αρκετό λάδι και στρώνουμε τη ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει και μετά από μισή ώρα ρίχνουμε από πάνω την ντομάτα, το κρεμμύδι, τη ρίγανη, αλάτι και λάδι.

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 40 περίπου λεπτά.

Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα