Κρεμ μπουλέ με ταχίνι και κρέμα γάλακτος Ροδόπη

by sidagi.gr
524 προβολές

Υλικά:

750 γρ. κρέμα γάλακτος Ροδόπη 35% λιπαρά

250 γρ. γάλα φρέσκο πλήρες

10 κρόκοι αυγών μεσαίου μεγέθους

165 γρ. ζάχαρη

200 γρ. ταχίνι

 

Εκτέλεση:

Φοβερό και εντυπωσιακό επιδόρπιο!

Φοβερό και εντυπωσιακό επιδόρπιο!

 

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος Ροδόπη με το γάλα και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.

Κρεμ μπουλέ με ταχίνι και κρέμα γάλακτος Ροδόπη

 

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ, με τον αυγοδάρτη τους κρόκους και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το ζεστό περιεχόμενο της κατσαρόλας και το ταχίνι. Ανακατεύουμε έως ότου ομογενοποιηθούν πολύ καλά τα υλικά.

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Γεμίζουμε ρηχά ατομικά πυρίμαχα μπολ. Η κρέμα μέσα στο καθένα πρέπει να έχει ύψος μόνο 2 εκ., ώστε να επιτύχουμε καλύτερη υφή κατά το ψήσιμο. Τοποθετούμε τα πυρίμαχα μπολ σε ένα ταψί στο οποίο προσθέτουμε νερό (μπεν μαρί).

 

Προσέχουμε το νερό να είναι σε τέτοιο ύψος, ώστε να μην κινδυνεύει να πιτσιλιστεί το γλυκό.

 

Βάζουμε το ταψί στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά. Αφήνουμε τις κρέμες να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Λίγο προτού σερβίρουμε, καίμε τη ζάχαρη με φλόγιστρο. Εναλλακτικά, βάζουμε τα πυρίμαχα μπολ για μερικά λεπτά στο γκριλ, έως ότου δούμε τις κρέμες να κάνουν σκούρα χρυσαφιά κρούστα.

 

 

Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα