Υλικά:
Για 2-4 άτομα
4 φύλλα αλουμινόχαρτου
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
2 κλωνάρια σέλινο
1 ολόκληρο βολβό σκόρδο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 λεμόνι
1 καρότο κομμένο σε κύβους
1 ματσάκι σπαράγγια κομμένα στη μέση
ένα μικρό ματσάκι με φρέσκο θυμάρι, δεντρολίβανο, φασκόμηλο και μερικά φύλλα δάφνης
Εκτέλεση:
Καλοκαιρινό φαγητό χωρίς περιττές θερμίδες και τρομερή γεύση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 240 βαθμούς. Πλένετε καλά τα λαχανικά χωρίς να τα ξεφλουδίσετε και τα κόβετε σε μεγάλα κομμάτια.
Σε ένα μεγάλο ταψί τοποθετούμε 4 φύλλα αλουμινόχαρτου βάζουμε τα λαχανικά με τις σκελίδες του σκόρδου στο κέντρο ενός μεγάλου ταψιού και περιχύνετε με αρκετό ελαιόλαδο.
Εν συνεχεία, περιχύνετε τα φιλέτα κοτόπουλου με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε καλά σε όλα τα σημεία.
Ρίχνουμε το καρότο τεμαχισμένο, τα σπαράγγια, τα βότανα σε κάθε φιλέτο και ραντίζουμε με λεμόνι και κλείνουμε σαν πουγκί τα αλουμινόχαρτα.
Τοποθετείτε τα αλουμινόχαρτα με το κοτόπουλο στο φούρνο, χαμηλώνετε την θερμοκρασία στους 200 βαθμούς και ψήνετε το κοτόπουλο για περίπου 35 με 40 λεπτά.
Στην μισή περίπου ώρα ψησίματος περιχύνετε το κοτόπουλο με τα υγρά του και αν τα λαχανικά δείχνουν ότι αρχίζουν να καίγονται προσθέστε λίγο νερό στο ταψί.
Όταν ψηθεί το κοτόπουλο αφαιρείτε το ταψί από το φούρνο και το τοποθετείτε σε μια πιατέλα. Σκεπάζετε τα φιλέτα κοτόπουλου και το αφήνετε για ένα τέταρτο.