Home Γλυκά Ρολά σφολιάτας με αχλάδι και κανέλα

Ρολά σφολιάτας με αχλάδι και κανέλα

by sidagi.gr
610 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

1 φύλλο σφολιάτας εμπορίου περίπου 400 γραμμάρια
6 αχλάδια τρμμένα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
6 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
1 1/2 κουταλιά της σούπας κανέλα σε σκόνη
5 κουταλιές της σούπας σταφίδα σουλτανίνα
3 1/2 κουταλιές της σούπας επιπλέον καστανή ζάχαρη για το φινίρισμα

Εκτέλεση:

Λαχταριστά και ζεστά ρολά με γέμιση από αχλάδι και κανέλα για το πρωινό σας

Αν αγοράσετε ζύμη σφολιάτα κατεψυγμένη, την αφήνετε 2-3 ώρες εκτός ψυγείου για να μπορέσουμε να τη χρησιμοποιήσουμε.
Στο τρίφτη με τη χοντρή επιφάνεια τρίβουμε τα αχλάδια και τα στύβουμε τα αχλάδια πολύ καλά για να φύγει μεγάλο μέρος από το χυμό.
Ανοίγουμε προσεκτικά τη σφολιάτα και ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο.

Το απλώνουμε για να καλύψει όλη την επιφάνεια. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αχλάδια και το απλώνουμε και αυτό καλά σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας.
Ρίχνουμε την καστανή ζάχαρη από πάνω καλύπτοντας τα τριμμένα αχλάδια και προσθέτουμε και την κανέλα με τον ίδιο τρόπο.
Βάζουμε τις σταφίδες κατά μήκος του φύλλου από άκρη σε άκρη σε μία λωρίδα στο κέντρο του.
Με μεγάλη προσοχή τυλίγουμε τη σφολιάτα σε ρολό.

Με ένα κοφτερό μαχαίρι (χωρίς δόντια) κόβουμε το ρολό σε 10 ίσα μέρη.
Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις (με αέρα 160 βαθμούς) να προθερμανθεί και τοποθετούμε τη σχάρα στη δεύτερη σκάλα του φούρνου.
Σε ένα ταψί στρώνουμε μια λαδόκολλα. Τοποθετούμε τα ρολά μας ξαπλωτά με τις σπείρες προς τα πάνω (να μοιάζει σαν σαλιγκάρι). Πασπαλίζουμε με την επιπλέον καστανή ζάχαρη και ψήνουμε για 30 λεπτά.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα