Home Συνταγές ΜαγειρικήςEthnic κουζίνα Κόκορας με λευκό κρασί και μανιτάρια

Κόκορας με λευκό κρασί και μανιτάρια

by sidagi.gr
0 σχόλιο 99 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

1 κόκορας 2 – 3 κιλά
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 φέτες μπέικον, χοντροκομμένα
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι μανιτάρια κομμένα σε φέτες
5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
2 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο δενδρολίβανο
3 φύλλα δάφνης
2 φλιτζάνια λευκό κρασί (ποικιλία Chardonnay)
2 φλιτζάνια ζωμό κότας ή βοδινού

Εκτέλεση:

Μία παραλλαγή του κλασικού Γαλλικού πιάτου coq au vin με λευκή σάλτσα με μανιτάρια και μυρωδικά με μεθυστικό άρωμα…

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. (Επιλέξτε μια κατσαρόλα ή ένα τηγάνι μεγάλο που να μπαίνει και στο φούρνο για ψήσιμο.) Σε μια κατσαρόλα σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε μια κουταλιά τηγανίζετε το μπέικον σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό. Μεταφέρετε το μπέικον σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Στη συνέχεια πασπαλίστε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι, περάστε απ’ το αλεύρι. Ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι στην κατσαρόλα, προσθέστε το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει κ’ από τις δυο μεριές.
‘Έπειτα προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Σοτάρετε σε δυνατή εστία για 1 λεπτό. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και αφήστε τα να βράσουν.

Σκεπάστε με το καπάκι και τοποθετήστε τα στο φούρνο για μία ώρα.
Αφαιρέστε από το φούρνο και αλατοπιπερώστε. Αφαιρέστε τον κόκορα απ ΄την κατσαρόλα ή το τηγάνι και το ζουμί που έχει περισσέψει το ζεσταίνετε ξανά μέχρι να πήξει λίγο. Ραντίστε το ζουμί πάνω από τον κόκορα και σερβίρετε με ένα ποτήρι Chardonnay.

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα