Home ΜέθοδοςΚατσαρόλα Κόκορας κρασάτος με χυλοπίτες

Κόκορας κρασάτος με χυλοπίτες

by sidagi.gr
281 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

1 κόκορας χωριάτικος 2 – 3 κιλά σε μερίδες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
100 γραμμάρια ελαιόλαδο
500  γραμμάρια χυμό τομάτας
αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, κανέλα ξύλο
500 γραμμάρια παραδοσιακές χυλοπίτες Καλαβρύτων
250 γραμμάρια κρασί κόκκινο ή ροζέ
200 γραμμάρια τριμμένο κεφαλοτύρι

Εκτέλεση:

Λαχταριστό και παραδοσιακό πιάτο για το μεσημεριανό σας

Σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια εστία. Όταν κάψει καλά ρίχνουμε τον κόκορα σε μερίδες και τσιγαρίζουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, το τσιγαρίζουμε κι αυτό. Έπειτα σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε το χυμό τομάτας, τα καρυκεύματα και νερό ώστε να σκεπάζει τον κόκορα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, συμπληρώνουμε λίγο νερό αν χρειαστεί και μαγειρεύουμε τον κόκορα για 1 ώρα περίπου.

Αφού βράσει ρίχνουμε τη σάλτσα του κόκορα στη γάστρα, προσθέτουμε νερό και τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τις χυλοπίτες  και τις βράζουμε για 10 λεπτά.
Τότε προσθέτουμε τον κόκορα και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά. Το φαγητό μας είναι έτοιμο και σερβίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι.

Απαιτούμενος χρόνος: 80 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα