Home Γλυκά Κομπόστα με μήλα και κυδώνια

Κομπόστα με μήλα και κυδώνια

by sidagi.gr
0 σχόλιο 54 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

200 γραμμάρια αποξηραμένα σύκα
1 κούπα ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλλα
3 ποτήρια νερό
2 κυδώνια
2 μήλα
150 γραμμάρια αποξηραμένα δαμάσκηνα
1 χούφτα αποξηραμένες σταφίδες

Εκτέλεση:

Λαχταριστή κομπόστα που άνετα αντικαθιστά το καθημερινό σας γλύκισμα

Πλένουμε τα κυδώνια και τα σκουπίζουμε καλά με μια πετσέτα.
Στη συνέχεια, τα κόβουμε στα τέσσερα και το κάθε τεταρτημόριο πρώτα κατά μήκος και μετά στη μέση.

Έπειτα παίρνουμε τα μήλα και τα πλένουμε, καθαρίζουμε την φλούδα τους και το κόβουμε με τον ίδιο τρόπο.
Βάζουμε τα κυδώνια και τα μήλα στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε επίσης τα σύκα, τα δαμάσκηνα και τις σταφίδες.

Ρίχνουμε την ζάχαρη, την κανέλλα και μια κανάτα νερό. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά σκεπασμένα για 20 λεπτά περίπου.
Όταν είναι έτοιμα σερβίρουμε σε μπολάκια.
 

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα