Κέικ καρότο με ινδοκάρυδο

by sidagi.gr
843 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

Για το κέικ
200 γραμμάρια βούτηρο
300 γραμμάρια ζάχαρη
4 μέτρια αυγά, χτυπημένα
2 κουταλάκια κανέλα τριμμένη
½ κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο
250 γραμμάρια καρότα τριμμένα
Το χυμό και το ξύσμα από 1 λεμόνι
350 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 ½ κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
2 κούπες ινδική καρύδα τριμμένη

Για το λευκό γλάσο
1/4 φλιτζανιού βούτυρο μαλακό
112 γραμμάρια  τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια εσάνς
1 κούπα και  ¾ της κούπας  ζάχαρη άχνη
Λίγη ινδική καρύδα τριμμένη για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Αφράτο και γλυκό κέικ για όλες τις ώρες

Για το κέικ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Στη συνεχεία σ’ ένα μπολ του μίξερ χτυπάτε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει και προσθέτετε τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα ώσπου το μείγμα να πάρει λευκό χρώμα. Τρίβετε στο τρίφτη το καρότο μέχρι να γίνει ένα μείγμα.

Κατόπιν ρίχνετε τα αυγά, τα μπαχαρικά, το αλάτι, τα καρότα, το ινδοκάρυδο, τον χυμό λεμονιού μαζί με το ξύσμα και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Εν συνεχεία προσθέστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σιγά – σιγά στο μείγμα και ανακατεύετε. Έπειτα βουτυρώνετε μια φόρμα με σούστα 23 εκ. και την στρώνετε με λαδόκολλα. Αλείφετε με βούτυρο και τη λαδόκολλα.

Απλώνετε το μείγμα του κέικ στη φόρμα.
Το ψήνετε για 1 ώρα περίπου σε φούρνο σε προθερμασμένο στους 180ο C (ή ώσπου να βγαίνει καθαρή η μύτη του μαχαιριού όταν βυθίζεται στο κέντρο του κέικ).
Ξεφορμάρετε το κέικ. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και απλώνουμε με μια σπάτουλα το λευκό γλάσο και πασπαλίζουμε με την τριμμένη καρύδα.

Για το λευκό γλάσο
Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε το μαλακό βούτυρο μαζί με το τυρί κρέμα τα χτυπάμε στη δυνατή σκάλα του μίξερ μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας και γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Στη συνέχεια ρίχνουμε μια κούπα και ¾ της κούπας ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε στη δυνατή σκάλα του μίξερ μέχρι να γίνει ένα αφράτο και ομοιογενές μείγμα.

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα