Καρμπονάρα με Blue Cheese

by sidagi.gr
0 σχόλιο 84 προβολές

Υλικά:

Μισό κιλό λινγκουίνι

100 γραμμάρια μπέικον

Ένα φλιτζάνι του καφέ κρασί λευκό

Δύο αβγά

150 γραμμάρια παρμεζάνα

100 ml. κρέμα γάλακτος

50 γραμμάρια blue cheese

Δέκα κλωννάρια σχοινόπρασο

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε τα λινγκουίνι σε αλατισμένο νερό, χωρίς να βράσουν εντελώς. Κόβουμε σε μικρά κυβάκια το μπέικον. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτουμε το μπέικον.

Βάζουμε τα λινγκουίνι σε αλατισμένο νερό, χωρίς να βράσουν εντελώς. Κόβουμε σε μικρά κυβάκια το μπέικον. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτουμε το μπέικον. Το τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσει και σβήνουμε με το λευκό κρασί αφού χαμηλώσουμε λίγο τη φωτιά. Αφήνουμε ένα λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ.

 

Ταυτόχρονα σε μία λεκανίτσα χτυπάμε με ένα σύρμα τα αβγά, τη κρέμα γάλακτος, το τριμμένο τυρί και λίγο μαύρο πιπέρι. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια, κρατάμε ένα ποτήρι νερό από το βρασμό. Ξαναβάζουμε τα μακαρόνια στη κατσαρόλα, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία, προσθέτουμε το μείγμα της λεκάνης και ανακατεύουμε γρήγορα για να δέσει η μακαρονάδα, προσθέτοντας το blue cheese σε κομματάκια.

 

Σερβίρουμε προσθέτωντας λίγο παρμεζάνα και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα