Gulab jamun από την Ινδία

by sidagi.gr
208 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

Για το σιρόπι
300 γραμμάρια ζάχαρη
250 γραμμάρια νερό
1 ½ κουταλιά του γλυκού ροδόνερο

Για τη ζύμη
200 γραμμάρια γάλα σε σκόνη
50 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση:

Αφράτο και σιροπιαστό γλυκάκι για όλες τις ώρες

Για το σιρόπι
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τη ζάχαρη με το νερό και ζεσταίνετε σε δυνατή εστία ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτετε το ανθόνερο και αφήνετε στην άκρη.

Για τη ζύμη
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα σε σκόνη, αλεύρι, μπέικιν και ανακατεύουμε απαλά λίγο. Στη συνέχεια προσθέτουμε ½ ποτήρι νερό για να φτιάξουμε τη ζύμη. Πλάθουμε τη ζύμη με τα χέρια μας μέχρι να γίνει μια απαλή και αφράτη ζύμη. Στη συνέχεια πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια μεγέθους ενός κεφτέ. Στη συνέχεια τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 3 -4 αναποδογυρίζοντας τα μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.

Στη συνέχεια αφαιρούμε τα μπαλάκια από το λάδι και τα ρίχνουμε μέσα στο σιρόπι. Ανακατεύουμε καλά μέσα στο σιρόπι για 5 λεπτά και μετά σερβίρουμε.

Πηγή : www.premascook.com

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα