Υλικά:
Για 6-8 άτομα
2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
3 κλωναράκια βανίλιας ή 4 σε σκόνη
1 κιλό σύκα φρέσκα
1 κιλό ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι γλυκόζη
50 γραμμάρια χυμό λεμόνι
Εκτέλεση:
Αφαιρούμε το κοτσάνι από τα σύκα και τα πλένουμε.
Τα βράζουμε να μαλακώσουν, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε για μία ώρα στον χυμό λεμονιού με διαλυμένο σε νερό.
Τα ξεπλένουμε καλά και τα στραγγίζουμε.
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό επί 5 λεπτά και ρίχνουμε τα σύκα.
Τα βράζουμε άλλα 5 λεπτά και σβήνουμε τη φωτιά.
Την επόμενη μέρα τα βράζουμε ξανά, ξαφρίζουμε καλά, προσθέτουμε τη γλυκόζη και τη βανίλια και τα βράζουμε λίγο ακόμη μέχρι να δέσει το γλυκό.