Λαχταριστά γεμιστά κρεμμύδια για όλη την οικογένεια με απλά υλικά.
Κρεμμύδια; ναι, κρεμμύδια! – είναι πολύ νόστιμο, πιστέψτε με! Μπορεί ωμά να μην είναι τόγευστικά αλλά ψημένα η γεύση τους μειώνεται πολύ, δίνοντάς τους μια ήπια, απαλή γλυκύτητα που είναι το τέλειο πιάτο με μία γευστική γέμιση.
Πως να ετοιμάσετε τα κρεμμύδια σας για γέμισμα.
Συνιστώ να διαλέξετε λευκά κρεμμύδια, τα οποία είναι μεγάλα και συχνά ομοιόμορφα σε μέγεθος, με τρυφερή, ήπια σάρκα. Ο ευκολότερος και πιο γρήγορος τρόπος για να φτιάξετε γεμιστά κρεμμύδια είναι να κόψετε τα κρεμμύδια στο πάνω μέρος και να τα ξεφλουδήσετε. Στη συνέχεια, ήρθε η ώρα να αφαιρέσετε τα εσωτερικά στρώματα κρεμμυδιών, αφήνοντας άθικτα τρία εξωτερικά στρώματα κρεμμυδιών, κάτι που αρκεί για ένα κέλυφος που είναι ανθεκτικό, αλλά τρυφερό.
Για 6-8 άτομα
ΥΛΙΚΑ
8 κρεμμύδια
Μισό κιλό χοιρινό κιμά
1 κούπα ρύζι
Μισό φλιτζάνι τοματάκι κον κασέ
Μισό φλιτζάνι συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 πρέζα ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα καθαρισμένα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν χωρίς όμως να διαλύονται. Όταν κρυώσουν κόβουμε το καπάκι τους και με προσοχή βγάζουμε τα μεσαία φύλλα για να δημιουργηθεί χώρος για τη γέμιση. Με τα κρεμμύδια που θα περισσέψουν τα ψιλοκόβουμε και τα προσθέτουμε στον κιμά.
Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι με λάδι καβουρδίζουμε τον κιμά και αμέσως προσθέτουμε τη ντομάτα, το ρύζι, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Γεμίζουμε τα κρεμμύδια με ένα κουτάλι και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή 40 λεπτά αφού έχουμε προσθέσει στο ταψί και ένα ποτήρι νερό.
Χρόνος Προετοιμασίας: 40 λεπτά
Περισσότερες Συνταγές γεμιστα με ρύζι ή κιμά:
- Κολοκυθάκια με κιμά και μπεσαμέλ
- Μανιτάρια γεμιστά
- Γεμιστά κολοκυθάκια με πλιγούρι
- Γεμιστά κρεμμύδια με φέτα και λιαστές ντομάτες
- Κολοκυθάκια γεμιστά με τυρί
- Γεμιστά κρεμμύδια με κιμά
- Γεμιστά με κινόα και λαχανικά