Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1 κιλό γαρίδες Νο1 ή Νο2
100 ml ξίδι
1 κουταλιά του γλυκού κόκκοι πιπεριού
παγάκια
ελαιόλαδο
θυμάρι
½ φλιτζ. κρασί ρετσίνα Μαλαματίνα
Εκτέλεση:
Λαχταριστό ορεκτικό για όλες τις ώρες
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα κρύο νερό με ξύδι, αλάτι και κόκκους μαύρου πιπεριού και αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 λεπτά.
Στραγγίζουμε τις γαρίδες σε ένα σουρωτήρι και αμέσως τις τοποθετούμε σε παγάκια για ένα δεκάλεπτο.
Σ’ ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο καλής ποιότητας έως ότου να ζεσταθεί και σωτάρουμε τις γαρίδες για να κάνουμε το «σωτέ» μας. Αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και σβήνουμε με τη ρετσίνα μας. Όταν πλέον έχει εξατμιστεί, βάζουμε το θυμάρι και περιμένουμε για λίγο να αφήσει το άρωμα του.