Γαρίδες σωτέ με ρετσίνα και θυμάρι

by sidagi.gr
488 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

1 κιλό γαρίδες Νο1 ή Νο2
100 ml ξίδι
1 κουταλιά του γλυκού κόκκοι πιπεριού
παγάκια
ελαιόλαδο
θυμάρι
½ φλιτζ. κρασί ρετσίνα Μαλαματίνα

Εκτέλεση:

Λαχταριστό ορεκτικό για όλες τις ώρες

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα κρύο νερό με ξύδι, αλάτι και κόκκους μαύρου πιπεριού και αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 λεπτά.
Στραγγίζουμε τις γαρίδες σε ένα σουρωτήρι και αμέσως τις τοποθετούμε σε παγάκια για ένα δεκάλεπτο.

Σ’ ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο καλής ποιότητας έως ότου να ζεσταθεί και σωτάρουμε τις γαρίδες για να κάνουμε το «σωτέ» μας. Αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και σβήνουμε με τη ρετσίνα μας. Όταν πλέον έχει εξατμιστεί, βάζουμε το θυμάρι και περιμένουμε για λίγο να αφήσει το άρωμα του.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα