Home ΜέθοδοςΚατσαρόλα Φτιάξτε σπιτικό τυρί cottage

Φτιάξτε σπιτικό τυρί cottage

by sidagi.gr
3422 προβολές

Υλικά:

3 λίτρα και 800 γραμμάρια παστεριωμένο άπαχο γάλα
3/4 φλιτζανιού λευκό ξίδι
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
1 τουλπάνι
1 θερμόμετρο μαγειρικής

 

Εκτέλεση:

Φτιάξτε με απλά υλικά σπιτικό τυρί cottage για όλη την οικογένεια

Ρίξτε το γάλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τοποθετήστε σε μέτρια φωτιά ζεσταίνοντας μέχρι να φτάσει τους 48 βαθμούς Κελσίου. Αφαιρέστε από τη θερμότητα και απαλά ρίχνουμε το ξίδι. Ανακατεύουμε γρήγορα επί 1 έως 2 λεπτά. Το μείγμα θα διαχωριστεί από το γάλα. Καλύψτε και αφήστε να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά.

Ρίξτε το μείγμα σε ένα σουρωτήρι με τουλπάνι και αφήστε το να καθίσει και να στραγγίξει για 5 λεπτά. Μαζέψτε τα άκρα του υφάσματος και ξεπλύνετε με κρύο νερό για 3 έως 5 λεπτά ή μέχρι το τυρί εντελώς κρύο, συμπιέζοντας το τυρί με τα χέρια σας όλη την ώρα που το πλένετε με το κρύο νερό. Αφού κρυώσει, μεταφέρετε σε ένα μπολ. Προσθέστε το αλάτι και ανακατεύετε, ανακατεύετε το τυρί μέχρι να διασπαστεί σε μικρά μπαλάκι. Εάν είστε έτοιμοι να σερβίρετε αμέσως, προσθέστε τη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα