Υλικά:
3 λίτρα και 800 γραμμάρια παστεριωμένο άπαχο γάλα
3/4 φλιτζανιού λευκό ξίδι
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
1 τουλπάνι
1 θερμόμετρο μαγειρικής
Εκτέλεση:
Φτιάξτε με απλά υλικά σπιτικό τυρί cottage για όλη την οικογένεια
Ρίξτε το γάλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τοποθετήστε σε μέτρια φωτιά ζεσταίνοντας μέχρι να φτάσει τους 48 βαθμούς Κελσίου. Αφαιρέστε από τη θερμότητα και απαλά ρίχνουμε το ξίδι. Ανακατεύουμε γρήγορα επί 1 έως 2 λεπτά. Το μείγμα θα διαχωριστεί από το γάλα. Καλύψτε και αφήστε να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά.
Ρίξτε το μείγμα σε ένα σουρωτήρι με τουλπάνι και αφήστε το να καθίσει και να στραγγίξει για 5 λεπτά. Μαζέψτε τα άκρα του υφάσματος και ξεπλύνετε με κρύο νερό για 3 έως 5 λεπτά ή μέχρι το τυρί εντελώς κρύο, συμπιέζοντας το τυρί με τα χέρια σας όλη την ώρα που το πλένετε με το κρύο νερό. Αφού κρυώσει, μεταφέρετε σε ένα μπολ. Προσθέστε το αλάτι και ανακατεύετε, ανακατεύετε το τυρί μέχρι να διασπαστεί σε μικρά μπαλάκι. Εάν είστε έτοιμοι να σερβίρετε αμέσως, προσθέστε τη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας.