Φριτάτα με κρεμμύδια και τυριά

by sidagi.gr
2,5K προβολές

Αυτή η συνταγή Φριτάτα είναι μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για πιάτο φούρνου. Οι πατάτες και το σχοινόπρασσο τηγανίζονται με τα κρεμμύδια και στη συνέχεια ψήνονται με κρεμώδη κρέμα αυγού για ένα πλούσιο γεύμα χωρίς γλουτένη, ιδανικό για brunch ή πρωινό.

ΥΛΙΚΑ

Για 2-4 άτομα

2 ασπράδια
2 κουταλιές της σούπας γάλα
2 κουταλιές της σούπας φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκκομένα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας βασιλικό
1 κουταλιά της σούπας σχοινόπρασσο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Πιπέρι
100 γραμμάρια τυρί καμαμπέρ
100 γραμμάρια ροκφόρ
150 γραμμάρια γραβιέρα
8 ολόκληρα αβγά
2 βρασμένες πατάτες κομμένες σε ροδέλες
Μπέικον ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε το γάλα και το πιπέρι. Ρίχνουμε στα χτυπημένα αβγά τα τυριά, το κρεμμύδι, το βασιλικό και το σχοινόπρασο.

Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε το μείγμα των αβγών μαζί με τις πατάτες. Αφήνουμε τη φριτάτα να σιγοψηθεί για 5 λεπτά και μετά τη βάζουμε στο φούρνο για 5  λεπτά ακόμα. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μπέικον.

Χρόνος Προετοιμασίας και Μαγειρικής: 25 λεπτά

Περισσότερες Συνταγές με Φριτάτα

Σας αρέσει αυτή η συνταγή; Θα χαρούμε να λάβουμε τα σχολιά σας και να την μοιραστείτε στα Social Media παρακάτω. Ευχαριστούμε!

ΔΩΡΕΑΝ EBOOK

[mc4wp_form id=”52856″]

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα