Υλικά:
Για 4-6 άτομα
3000 γραμμάρια Αλευρι μαλακο
1100 γραμμάρια Νερο
100 γραμμάρια Μαγια
45 γραμμάρια Μπεικιν πάουντερ
45 γραμμάρια Αλατι
400 γραμμάρια Ζαχαρη
400 γραμμάρια Φυτικοβουτυρο
400 γραμμάρια Ηλιελαιο
Εκτέλεση:
Υπέροχα και μυρωδάτα σπιτικά κριτσίνα με φυστικοβούτυρο από το φίλο μας Γιώργο!
Υπέροχα και μυρωδάτα σπιτικά κριτσίνα με φυστικοβούτυρο από το φίλο μας Γιώργο!
Αναμιγνειοτμε ολα τα στερεα υλικα δηλ, το αλευρι, το αλατι, το μπεικιν και την ζαχαρη στο μιξερ, και ριχνουμε το ηλιελαιο μαζι με το φυστικόβουτυρο και ζυμωνουμε ολα τα υλικα. Ριχνουμε σταδιακα το νερο ζυμωνοντας παραληλα και ελεγχουμε να μην μαλακωσει πολυ η ζυμη. Αφου τελειωσουμε, βγαζουμε στον παγκο και αφηνουμε να ξεκουραστη για 20 λεπτα.
Στην συνεχεια φτιαχνουμε φυτιλια και κοβουμε μικρα κοματια, τα πλαθουμε σε μικρα φυτιλια, τα ριχνουμε σε μια λεκανη με νερο και κατοπιν στο σουσαμι. Οταν τοποθετουμε στην λαμαρινα κοιταμε παντα να εχουν το ιδιο παχος, το ιδιο μακρος, και την ιδια αποσταση μεταξυ τους. Ψηνουμε στους 180 βαθμους για 25 λεπτα.
Οταν ξεφουρνισουμε τα μαζευουμε σε μια λαμαρινα και τα σκεπαζουμε με πανι μεχρι να κρυωσουν. Αφου κρυωσουν τα κριτσινια μας ειναι ετοιμα. Καλη σας επιτυχια!!!