Home Γλυκά Κέικ με μπαχαρικά και φιστίκια Αιγίνης της Κατερίνας

Κέικ με μπαχαρικά και φιστίκια Αιγίνης της Κατερίνας

by sidagi.gr
0 σχόλιο 44 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κόκκινη συσκευασία)
150 γραμμάρια  ζάχαρη αχνη
1 κουταλιά του γλυκού μπεικιν παουντερ
200 γραμμάρια  βούτυρο σε θερμοκρασία δωματιου
4 αυγά
100 γραμμάρια  σταγόνες κουβερτουρας
1 κουταλιά του γλυκού κανέλα σκόνη
1 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο σκόνη
Λίγο μοσχοκαρυδο τριμμενο
100 γραμμάρια  φιστικια αιγινης αναλατα
80ml κονιακ
150ml γάλα
Αλεύρι για τη φορμα
Ζάχαρη αχνη για το πασπαλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Απολαυστικό και αφράτο κέικ με ξηρούς καρπούς για το πρωινό σας! Η συνταγή είναι από την φίλη μας Κατερίνα

Απολαυστικό και αφράτο κέικ με ξηρούς καρπούς για το πρωινό σας! Η συνταγή είναι από την φίλη μας Κατερίνα

Κοσκινιζουμε το αλεύρι,μπεικιν παουντερ,κανέλα,γαρύφαλλο κ το μοσχοκαρυδο.
Ρίχνουμε στον κάδο του μιξερ το βούτυρο,τη ζάχαρη κ χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.Βάζουμε τα αυγά κ συνεχίζουμε το χτυπά για 5 λεπτά ακόμα.

Ρίχνουμε κ το αλεύρι με τα μπαχαρικά κ ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.Τέλος προσθέτουμε το ρούμι,το γάλα,την κουβερτούρα σε σταγόνες,το γάλα κ τα φιστίκια αιγινης κ ανακατεύουμε καλά.
Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα για κέικ κ πασπαλίζουμε με αλεύρι.Χτυπάμε καλά τη φόρμα για να φύγει το περιττό αλεύρι κ αδειάζουμε το μείγμα του κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50λεπτά.Χαμηλωνουμε τη θερμοκρασία στους 170 βαθμούς κ συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10λεπτά ακόμα.

Αφήνουμε το κέικ να κρυφτεί κ ξεφορμαρουμε.Το πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη(προαιρετικά)

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα