Home Συνταγές ΜαγειρικήςEthnic κουζίνα Φιλέτο σολομού από τη Νορβηγία

Φιλέτο σολομού από τη Νορβηγία

by sidagi.gr
234 προβολές

Υλικά:

800 γραμμάρια φιλέτο σολομού Νορβηγίας
8 πατάτες
1 αγγούρι
½ λεμόνι
Αλάτι
Ξίδι λευκό
 

Εκτέλεση:

Αρχικά προθερμαίνουμε το φούρνο βάζοντας τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς.


Αρχικά προθερμαίνουμε το φούρνο βάζοντας τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς.



Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και λίγο αλάτι και τις βάζουμε να βράσουν για 30 λεπτά περίπου.



Αλατίζουμε το φιλέτο σολομού και βάζουμε πάνω φέτες λεμονιού.



Αμέσως μετά το σκεπάζουμε με λαδόκολλα και το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για 30 λεπτά.



Κόβουμε το αγγούρι σε πολύ λεπτές φέτες τις οποίες τις αλατίζουμε και τις περιχύνουμε με το ξίδι.



Βγάζουμε το σολομό από το φούρνο και τον σερβίρουμε μαζί με τις πατάτες και τις φέτες αγγουριού.


Μπορεί να συνοδευτεί επίσης με φρέσκια κρέμα.
 

Απαιτούμενος χρόνος: 35 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα