Home Συνταγές ΜαγειρικήςΚυρίως πιάτο Φιλέτο κοτόπουλο με μπύρα και μέλι

Φιλέτο κοτόπουλο με μπύρα και μέλι

by sidagi.gr
692 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

Για το κοτόπουλο
2 κουταλάκι του γλυκού σπορέλαιο
1 κιλό φιλέτο στήθος κοτόπουλο
Αλάτι
Πιπέρι
1/2 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες λεπτές
1/2 κούπα μπύρα της επιλογής σας
2 κουταλιές της σούπας σόγια σως
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​μαϊντανό φύλλα, ψιλοκομμένο

Για τα σπαράγγια
1 κιλό σπαράγγια, κομμένα στις άκρες
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά του γλυκού κόκκινο πιπέρι (πάπρικα)

Εκτέλεση:

Λαχταριστό και εύκολο κοτόπουλο μαγειρεμένο σε σάλτσα μπύρας με μέλι για το μεσημεριανό σας

Για το κοτόπουλο
Ρίχνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή εστία. Πασπαλίστε τα φιλέτα κοτόπουλου με αλάτι πιπέρι και ρίξτε τα στο τηγάνι. Σοτάρετε για  6 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρέστε από το τηγάνι και αφήνετε στην άκρη.
Προσθέστε τα κρεμμύδια στο τηγάνι και μαγειρεύετε για περίπου 5 λεπτά.

Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη μπύρα, τη σάλτσα σόγιας, τη μουστάρδα και το μέλι.
Προσθέστε το μείγμα μπύρας στο τηγάνι και αφήστε να πάρει βράση. Αφαιρέστε από το τηγάνι και σερβίρετε το κοτόπουλο με τα σπαράγγια και τη σάλτσα από τα κρεμμύδια.

Για τα σπαράγγια
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τα καθαρισμένα σπαράγγια και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά να μαλακώσουν λίγο. Στη συνέχεια στραγγίζουμε τα σπαράγγια και τα ρίχνουμε σε ζεστό τηγάνι με βούτυρο προσθέτοντας το αλάτι και κόκκινο πιπέρι.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα