Home ΜέθοδοςΚατσαρόλα Φάβα παντρεμένη

Φάβα παντρεμένη

by sidagi.gr
484 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

1 ολόκληρο κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
λίγο αλάτι
1/2 κιλό φάβα
10 ντοματίνια
3 κουταλιές της σούπας κάππαρη
1 φλιτζάνι του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες

Εκτέλεση:

Λαχταριστή φάβα με ντοματίνια και κάππαρη για το μεσημεριανό σας

Σε μια κατσαρόλα βράζετε τη φάβα προσθέτοντας 1 λίτρο νερό μαζί με λίγο αλάτι.
Ρίχνετε το ολόκληρο κρεμμύδι και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά μέχρι να χυλώσει για περίπου 25 λεπτά.

Την αφήνετε να γίνει χλιαρή και την περνάτε από το μύλο του πουρέ να γίνει βελούδινη.
Ετοιμάζετε το «παντρολόγημα». Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε μέσα τις ροδέλες του κρεμμυδιού. Τις σοτάρετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν αλλά και να ροδίσουν ελαφρά.

Ρίχνετε μέσα στο τηγάνι τη κάππαρη και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση. Ανακατεύετε 2 φορές και ρίχνετε το μισό μείγμα του τηγανιού μέσα στη φάβα.
Ανακατεύετε και σερβίρετε σε πιατέλα. Ρίχνετε από πάνω το υπόλοιπο μισό μείγμα του τηγανιού μαζί με το λαδάκι που έμεινε στο τηγάνι.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα