Υλικά:
450 γραμμάρια άπαχο χοιρινό κρέας χωρίς κόκκαλο κατά προτίμηση μπούτι
1 πράσινη πιπεριά σε λεπτές φέτες κομμένες σε μπουκιές
1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες και χωρισμένο σε δαχτυλίδια
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
¼ κουτλάκι του γλυκού bottled hot pepper sauce
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
2 κουταλιές της σούπας ξίδι
2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκάλι
1 πακέτο τορτίγιες αλευριού
Εκτέλεση:
Αρχικά κόβουμε το χοιρινό κρέας, κατά προτίμηση μπούτι χοιρινό ,σε λωρίδες πάχους 1 εκατοστού περίπου.
Αρχικά κόβουμε το χοιρινό κρέας, κατά προτίμηση μπούτι χοιρινό ,σε λωρίδες πάχους 1 εκατοστού περίπου.
Ξεκινάμε την προετοιμασία για τη σάλτσα με την οποιά θα συνοδεύσουμε το χοιρινό.
Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας ξίδι,2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκάλι, 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες,1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη,
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο,1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και τη σος και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Βάζουμε και το χοιρινό στο μπολ και το ανακατεύουμε ώστε να απορροφήσει όσο το δυνατόν τη γεύση από τα υπόλοιπα υλικά.Για τον ίδιο λόγο,το αφήνουμε μέσα στο μπολ μισή ώρα περίπου.
Σε ένα μεάγαλο τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.Το λάδι σε δυνατή φωτιά χρειάζεται 1 λεπτό για να ζεσταθεί.
Στο σημείο αυτό ρίχνουμε μέσα το κρέας μαζί με το κρεμμύδι και την πιπεριά.
Ανακατεύουμε και τηγανίζουμε για 5 λεπτά, μέχρι το κρέας να πάρει χρώμα και το κρεμμύδι και η πιπεριά να μαλκώσουν.
Μπορούμε να σερβίρουμε το χοιρινό με τορτίγιες αλευριού, γεμίζοντας κάθε τορτίγια με τη σάλτσα από το χοιρινό.