Ψωμάκια για χάμπουργκερ

by sidagi.gr
1,5K προβολές

Υλικά:

1 κιλό αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο

700 γραμμάρια γάλα χλιαρό

Δύο φακελάκια ξερή μαγιά

Ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Ένα κουταλάκι της σούπας λάδι

Εκτέλεση:

Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι το γάλα τη ζάχαρη και το αλάτι και ζυμώνουμε να πάρουμε μια ωραία ζύμη που να ξεκολλάει απο τα χέρια.

Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι το γάλα τη ζάχαρη και το αλάτι και ζυμώνουμε να πάρουμε μια ωραία ζύμη που να ξεκολλάει απο τα χέρια. Κατόπιν ζυμώνουμε και τραβάμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί (για να κάνει ίνες το ψωμάκι μας. Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζέστη για 40λεπτά.

 

 

Ξαναζυμώνουμε χωρίζουμε σε 6 μπαλάκια τα αφήνουμε σε αλευρωμένο ταψί τα  σκεπάζουμε και τα αφήνουμε σε ζέστη άλλα 40 λεπτά.  Λαδώνουμε τα ψωμάκια μας και πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε στους 180 μέχρι να ροδίσουν (περίπου 20-30 λεπτά)

Απαιτούμενος χρόνος: 120 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα