Creme brulee με άρωμα τζίντζερ και ξύσμα λάιμ

by sidagi.gr
426 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

6 κρόκους αυγών
1 λάιμ (θα χρειαστούμε το ξύσμα του)
2 κουταλιές του γλυκού ξύσμα φρέσκου τζίντζερ ή σκόνη
140 γραμμάρια ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλια ή 1 κλωναράκι φρέσκια βανίλια
600 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά

Εκτέλεση:

Μια γευστική πανδαισία στο πιάτο σας…

Μια γευστική πανδαισία στο πιάτο σας…Αρχικά ρίχνουμε μέσα σε μια κατσαρόλα, την κρέμα γάλακτος,  βανίλια, ξύσμα από λάιμ, ξύσμα τζίντερ.
Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, ανακατεύουμε ελαφρά με μια κουτάλα και αφήνουμε το μείγμα να βράσει μέχρι η
η θερμοκρασία να φτάσει στους 100 βαθμούς.

Όταν έρθει σε αυτή τη θερμοκρασία,αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε.
Περνάμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας από σουρωτήρι και το προσθέτουμε στο μπολ.

Το χτυπάμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
Αδειάζουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε σε 6 μικρές φόρμες ή μπολ και τις τοποθετούμε σε ταψί το οποίο γεμίζουμε με νερό
ίσα που να καλύπτει το 1/3 από τη βάση των μπολ.
Προθερμαίνουμε το φούρνο.
Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 βαθμούς για 60 λεπτά.
Όταν οι κρέμες ψηθούν και τις βγάλουμε από το φούρνο, ρίχνουμε σε κάθε φόρμα λίγη ζάχαρη και τη καίμε με φλόγα,ενώ συγχρόνως
τις γυρίζουμε.

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα