Home Γλυκά Cobbler με ζουμερά κεράσια

Cobbler με ζουμερά κεράσια

by sidagi.gr
173 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

Για τη γέμιση
4 φλιτζάνια κεράσια καθαρισμένα
Ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1/4 κουταλάκι κανέλα
1 1/2 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο

Για την επικάλυψη
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι αλάτι
4 κ. σούπας βούτυρο
1/4 φλιτζάνι γάλα
1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο

 

Εκτέλεση:

Καλοκαιρινό και ζουμερό γλυκό με φρούτα για όλες τις ώρες

Για  τη γέμιση
Βάζουμε τα  κεράσια, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, κανέλα, και το καλαμποκάλευρο σε μια κατσαρόλα.
Ανακατέψτε τα μούρα ομοιόμορφα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αφήνετε για 10 λεπτά να ηρεμήσει το μείγμα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους  180 βαθμούς.

Για την επικάλυψη
Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Κόψτε το βούτυρο με ένα μπλέντερ ζύμης ή πιρούνι (ή ακόμα και τα δάχτυλά σας) και ανακατέψτε το με το μείγμα μέχρι να μοιάζει με χοντροκομμένα ψίχουλα.

Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να ανακατέψετε το αυγό και το γάλα και ρίξτε το μέσα στη ζύμη ανακατέψτε το μέχρι η ζύμη να υγρανθεί.
Με μεγάλες κουταλιές, ρίχνετε το μείγμα πάνω από τα κεράσια. Τοποθετήστε στο φούρνο και ψήστε για 30 λεπτά ή μέχρι το μείγμα  να ροδίσει. Αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε.

Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα