Home Γλυκά Μπισκότα μαρμελάδα καρδούλα

Μπισκότα μαρμελάδα καρδούλα

by sidagi.gr
500 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

300 γραμμάρια αλεύρι
150 γραμμάρια ζάχαρη
ξύσμα λεμονιού
λίγο λικέρ της αρέσκειας σας
200 γραμμάρια μαρμελάδα φράουλα
μια πρέζα αλάτι
1 ολόκληρο αυγό και 2 κρόκοι
150 γραμμάρια βούτυρο

 

Εκτέλεση:

Μοιραστείτε με τον αγαπημένο σας γλυκιές καρδούλες!

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και τα αβγά.

Αφού δουλέψετε καλά το μείγμα, ανοίγετε φύλλο με πάχος γύρω στα 7-8 χιλιοστά και με μια μεγάλη κουπ-πατ σε σχήμα καρδιάς κόβετε καρδιές σε ζυγό αριθμό.

Στις μισές από αυτές, κόβετε με μια μικρότερη κουπ-πατ μια μικρότερη καρδιά στο κέντρο τους ώστε να σας προκύψουν σκελετοί καρδιάς.

Βάζετε από ένα μικρό μπαλάκι μαρμελάδα στις ολόκληρες καρδιές, στο κέντρο τους.

 Ρίχνετε πάνω τους τις κομμένες, ώστε να φαίνεται στο κέντρο μια καρδούλα από μαρμελάδα. Φροντίζετε να κολλήσουν μεταξύ τους με τη μαρμελάδα.

Τις βάζετε σε μια λαμαρίνα καλυμμένη με λαδόκολλα και τις ψήνετε στους 180 βαθμούς με άνω και κάτω αντίσταση για 6 λεπτά.

 

Σερβίρουμε με ζεστό καφές με σοκολάτα!

 

 

Απαιτούμενος χρόνος: 10 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα