Home Συνταγές ΜαγειρικήςEthnic κουζίνα Berliner με μερέντα και βανίλια

Berliner με μερέντα και βανίλια

by sidagi.gr
0 σχόλιο 90 προβολές

Υλικά:

1 ½ φακελάκι μαγιά ξηρή ή 40 γραμμάρια φρέσκια
1 κιλό αλέυρι
2 βανίλιες
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
80 γραμμάρια ζάχαρη
1 κρόκο αυγού
50 γραμμάρια βούτυρο
½ λίτρο χλιαρό γάλα
1 ασπράδι αυγού
Μερέντα ή κρέμα βανίλιας
Ζάχαρη άχνη
1 απράδι αυγού
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Αρχικά χτυπαμε καλά τον κρόκο του αυγού, μαζί με 50 γραμμάρια βούτυρο, 2 βανίλιες,80 γραμμάρια ζάχαρη
και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.


Αρχικά χτυπαμε καλά τον κρόκο του αυγού, μαζί με 50 γραμμάρια βούτυρο, 2 βανίλιες,80 γραμμάρια ζάχαρη
και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.



Διαλύουμε τη μαγιά μέσα στο χλιαρό γάλα και στη συνέχεια την προσθέτουμε στο παραπάνω μείγμα.



Σταδιακά και σιγά-σιγά ρίχνουμε το αλέυρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.



Σταματάμε όταν θα δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη την οποία πρέπει να σκεπάσουμε και να την αφήσουμε στην άκρη για να φουσκώσει.



Μόλις φουσκώσει ανοίγουμε φύλλο 2 εκατοστών και κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια σαν λουκουμάδες.



Τα βάζουμε πάνω σε λαδόκολλα και από τη μια μεριά γεμίζουμε με μια κουταλιά μερέντα ή με κρέμα βανίλας ( ανάλογα με τη γεύση που θέλουμε
να έχουν τα berliner).



Από τη άλλη πλευρά την αλέιφουμε με το ασπράδι του αυγού και στη συνέχεια την κλείνουμε πιέζοντας τις άκρες.



Αφήνουμε τα berliner να φουσκώσουν.



Τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 3-5 λεπτά.


 


 


 

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα