Home ΜέθοδοςΚατσαρόλα Μπεκρή μεζέ

Μπεκρή μεζέ

by sidagi.gr
0 σχόλιο 97 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

½  κιλό μοσχάρι σπάλα
½  κιλό xοιρινό (για τηγανιά)
1 λουκάνικο χωριάτικο κομμένο φέτες
250 γραμμάρια γραβιέρα
1 μεγάλο κρεμμύδι 
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 
2 πράσινες πιπεριές χοντροκομμένες
3 μικρές ξηρές κόκκινες καυτερές πιπεριές θρυμματισμένες
2 φύλλα δάφνης
5 κόκκους μπαχάρι
 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
3 ώριμες ντομάτες τριμμένες
1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι

Εκτέλεση:

Μεζές που θα το απολαύσει όλη η παρέα την Τσικνοπέπτη

Πρώτα απ’ όλα κόβουμε το μοσχάρι (σπάλα) και το χοιρινό σε μικρές μπουκίτσες.
Αφού κόψουμε και σχηματοποιήσουμε το κρέας, βάζουμε σε μια κατσαρόλα λίγο νερό και βράζουμε τα κομμάτια του κρέατος σε σιγανή φωτιά για 15 λεπτά.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το λάδι, τα λουκάνικα, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να μαραθούν.
Ακολούθως ρίχνουμε τον πελτέ ή τις ντομάτες και φροντίζουμε να διαλυθούν.

Σβήνουμε με κρασί.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και 1 ποτήρι νερό και αφήνουμε να σιγοβράζει το κρέας μέχρι να μαλακώσει για άλλα 15 λεπτά. Αν χρειάζεται στη διάρκεια της βράσης, συμπληρώνουμε λίγο νερό.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο προσθέτουμε τη γραβιέρα και τη αφήνουμε να λιώσει.

 

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα