Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 φλιτζάνι τσαγιού χυμός τομάτας
1 κουταλιά της σούπας πελτές τομάτας
6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φύλλο δάφνης
½ φλιτζάνι βούτυρο
τριμμένο κεφαλοτύρι
2/5 φλιτζάνια τσαγιού πεπονάκι ζυμαρικό
1½ κιλό αρνάκι σε μερίδες
400 γραμμάρια ψιλοκομμένα τοματάκια
Εκτέλεση:
Με απλά και λίγα υλικά φτιάχνετε ένα πλούσιο γεύμα που κρατάει για τουλάχιστον 2 ημέρες στη συντήρηση!
Αλατοπιπερώνετε το αρνάκι και το βάζετε σε μια γάστρα (ή πυρέξ με καπάκι).
Προσθέτετε το βούτυρο, το σκόρδο, τις τομάτες και τη δάφνη.
Σκεπάζετε τη γάστρα και ψήνετε για 1½ ώρα περίπου σε φούρνο 200 βαθμών με αντιστάσεις πάνω – κάτω.
Προσθέτετε 2 ποτήρια ζεστό νερό και το πεπονάκι και ψήνετε με σκεπασμένη τη γάστρα για περίπου 45 λεπτά ακόμη.
Εάν χρειάζεται, προσθέτετε νερό ενδιάμεσα.
Σερβίρετε ζεστό με τριμμένο κεφαλοτύρι.
Και για να μην το απολαύσετε σκέτο… Σας προτείνουμε πράσινη σαλάτα με σάλτσα από ροκφόρ που είναι ελαφριά και νόστιμη!!