Αλευρόπιτα Hπειρώτικη

by sidagi.gr
505 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

16 κουταλιές αλεύρι
2 φλυτζάνια του καφέ λάδι
1 πρέζα αλάτι
3 χτυπημένα αυγά
1 ποτήρι γάλα
όσο νερό πάρει
2 κούπες τυρί φέτα θρυμματισμένο
1 κούπα ζαμπόν ψιλοκομμένο
4 κουταλιές σούπας βούτηρο
1 αυγό χτυπημένο με λίγο νερό
λίγη τριμμένη φέτα

Εκτέλεση:

Εύκολη και γρήγορη πίτα για όλες τις ώρες με απλά υλικά!

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς , κατόπιν σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι και σιγά-σιγά ρίχνουμε το νερό με το γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά για το μείγμα (εκτός από τη φέτα) μέχρι να γίνει ομοιόμορφος χυλός.

Έπειτα ρίχνετε τη φέτα σε κομμάτια, το ζαμπόν. Αλείφετε το ταψί με τη φυτίνη ή βούτυρο και ρίχνετε το μείγμα στο ταψί, προς το τέλος ραντίζετε με το χτυπημένο αυγό.
Ψήνω στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

Για κυρίως πιάτο σας προτείνουμε ρολό σφολιάτας με κιμά!

Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα