Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 φύλλο σφολιάτας εμπορίου
6 ροδάκινα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
150 γραμμάρια ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού βανίλια εσάνς
βούτυρο
λίγη κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
Εκτέλεση:
Πρωτότυπο και εύκολο γλύκισμα με ζουμερά ροδάκινα
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα ροδάκινα σε φέτες. Παίρνουμε ένα μεγάλο τηγάνι, το βουτυρώνουμε και απλώνουμε την ζάχαρη την οποία έχουμε αναμείξει με την βανίλια. Πάνω από τη ζάχαρη τοποθετούμε τα ροδάκινα δίπλα δίπλα.
Βάζουμε το τηγάνι πάνω στο μάτι της κουζίνας σε χαμηλή εστία για περίπου 15 λεπτά ώσπου να καραμελώσει ζάχαρη.
Μετά βάζουμε την σφολιάτα επάνω από τα μήλα και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς. Στη συνέχεια κατεβάζουμε στους 70 και ψήνουμε για ακόμη 20 λεπτά ώσπου να ροδίσει η σφολιάτα.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε 5 λεπτά και αναποδογυρίζουμε την τάρτα προσεκτικά. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί και σερβίρουμε.