Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 κιλό κρέας μοσχάρι (ποντίκι) κομμένο σε μπουκίτσες
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
3 σκελίδες σκόρδο φρέσκο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κιλό σπανάκι
6-7 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
Χυμό από 2 λεμόνια
αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Λαχταριστή και ξεχωριστή μαγειρίτσα με μοσχαράκι για το βράδυ της Ανάστασης
Πλένουμε πολύ καλά με κρύο νερό το μοσχαράκι και το κόβουμε σε μπουκιές. Σοτάρουμε το μοσχαράκι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαιόλαδο και στη συνέχεια ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, το σπανάκι, το σκόρδο, όλα τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.
Καλύπτουμε με ζεστό νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν όλα τα εντόσθια για περίπου 1 ώρα. Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Σερβίρουμε αμέσως.