Μαγειρίτσα Κερκυραϊκή (Τσιλιχούρδα)

by sidagi.gr
643 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

2 συκωταριές αρνίσιες μαζί με τα εντόσθια
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
3 σκελίδες σκόρδο φρέσκο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
6-7 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
Χυμό από 2 λεμόνια
αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Η γνήσια Κερκυραϊκή συνταγή για τσιλίχουρδα, το φαγητό που κατά το έθιμο συνοδεύει την νυχτερινή Ανάσταση

Πλένουμε πολύ καλά με κρύο νερό τις συκωταριές με τα εντεράκια, και τα χοντροκόβουμε. Σοτάρουμε τα εντόσθια σε βαθύ τηγάνι με το ελαιόλαδο και στη συνέχεια ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, όλα τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.

Καλύπτουμε με ζεστό νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν όλα τα εντόσθια για περίπου 1 ώρα. Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Σερβίρουμε αμέσως.

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα