Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Για τη σαλάτα
ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
2 μαραθόριζες (φινόκιο) ψιλοκομμένες
1 μικρό ραντίτσιο ψιλοκομμένο
2 καρδιές μαρουλιού
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
112 γραμμάρια τυρί πεκορίνο
Για τη σως
1 λεμόνι
Ξύδι 2 κουταλιές
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Λαχταριστή και χειμωνιάτικη σαλάτα για το μεσημεριανό σας
Ζεσταίνετε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα χοντροκομμένα καρύδια και ζεσταίνουμε, ανακατεύοντας συχνά για περίπου 4 λεπτά.
Ψιλοκόβετε τις μαραθόριζες μαζί με το ραντίτσιο και τις καρδιές μαρουλιού και τα ρίχνετε σε μια σαλατιέρα, προσθέστε αλάτι, πιέρι, πεκορίνο τριμμένο, καρύδια και ανακατεύετε.
Ανακατέψτε τα υλικά της σως και προσθέστε τα μέσα στη σαλάτα.