Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 φλιτζάνι κομμάτια σοκολάτας
¼ φλιτζάνι βούτυρο
1 ½ κουταλάκια του καφέ εσπρέσο
4 αυγά
1 φλιτζάνι ακατέργαστη ζάχαρη ή καστανή ζάχανη
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα
2 κουταλιές της σούπας θρυμματισμένη καρύδα
Εκτέλεση:
Λαχταριστά και αφράτα μπράουνις για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη αλλά δεν μπορούν να αποχωριστούν το αγαπημένο τους γλυκό!
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μια κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά και προσθέστε το βούτυρο ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί εντελώς.
Προσθέστε τον καφέ εσπρέσο ανακατεύοντας.
Αφαιρείτε από την εστία και προσθέστε ένα – ένα τα αυγά ανακατεύοντας καλά, ρίχνετε τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι στο μείγμα. Στη συνέχεια προσθέστε την αμυγδαλόψιχα και τη θρυμματισμένη καρύδα. Ανακατέψτε καλά και ρίχνετε σε ταψί 20 x 20 εκ. με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 25-30 λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει για 1 ώρα.