Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
Το χυμό από 1/2 λεμόνι
1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες
4 μέτρια μπαρμπούνια περίπου 1 κιλό όλα μαζί καθαρισμένα
Αλάτι και πιπέρι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και ζουμερό ψαράκι στο φούρνο για το μεσημεριανό σας
Πλένετε καλά τα μπαρμπούνια και σκούπισε ελαφρά με χαρτί κουζίνας.
Αλατοπιπέρωσε τα μπαρμπούνια και αλείψτε τα ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο, αφήστε τα να κρυώσουν για 30 λεπτά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώστε ένα πυρέξ. Στρώσε τα ψάρια στο πυρέξ και περιλούστε με το χυμό λεμονιού, βάζοντας μερικές ροδέλες λεμόνι επάνω σε κάθε ψάρι. Ανακατέψτε το τζίντζερ με τον μαϊντανό, τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, αλατοπιπέρωσε και μοίρασε το μείγμα πάνω σε κάθε ψάρι.
Ψήσε στο φούρνο για 30 λεπτά και σέρβιρε αμέσως.