Μπαρμπούνι στο φούρνο με τζίντζερ και μυρωδικά

by sidagi.gr
734 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
Το χυμό από 1/2 λεμόνι
1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες
4 μέτρια μπαρμπούνια περίπου 1 κιλό όλα μαζί καθαρισμένα
Αλάτι και πιπέρι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Λαχταριστό και ζουμερό ψαράκι στο φούρνο για το μεσημεριανό σας

Πλένετε καλά τα μπαρμπούνια και σκούπισε ελαφρά με χαρτί κουζίνας.
Αλατοπιπέρωσε τα μπαρμπούνια και αλείψτε τα ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο, αφήστε τα να κρυώσουν για 30 λεπτά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώστε ένα πυρέξ. Στρώσε τα ψάρια στο πυρέξ και περιλούστε με το χυμό λεμονιού, βάζοντας μερικές ροδέλες λεμόνι επάνω σε κάθε ψάρι. Ανακατέψτε το τζίντζερ με τον μαϊντανό, τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, αλατοπιπέρωσε και μοίρασε το μείγμα πάνω σε κάθε ψάρι.
Ψήσε στο φούρνο για 30 λεπτά και σέρβιρε αμέσως.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα