Πίτσα με 4 τυριά

by sidagi.gr
804 προβολές

Υλικά:

για τη ζύμη:
2 ½ φλιτζάνια αλεύρι
2/3 φλιτζανιου νερό
1 κουταλιά του γλυκού ξερή μαγιά
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι


για την πίτσα:
1 φλιτζάνι τριμμμένο λευκό τυρί
1 φλιτζάνι τυρί cottage
1 φλιτζάνι τριμμένο κίτρινο τυρί
1 φλιτζάνι τριμμένο καπνιστό τυρί
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτές
½ κουταλιά του γλυκού ξερός βασιλικός
ελαιόλαδο


Υλικά για μια πίτσα με διάμετρο 30 εκατοστά.

Εκτέλεση:

Η σπιτική πίτσα είναι πάντα καλύτερη…


Η σπιτική πίτσα είναι πάντα καλύτερη…



Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά και το αλάτι.


Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το νερό και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.


Αν η ζύμη είναι υγρή, ρίχνουμε λίγο αλεύρι ακόμη.


Ζυμώνουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να αποκτήσει η ζύμη βελούδινη υφή.


Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε 60 λεπτά τουλάχιστον, για να διπλασιαστεί ο όγκος της.


Όταν πλέον θα έχει φουσκώσει, αλευρώνουμε τα χέρια μας και ζυμώνουμε ξανά.


Με τη βοήθεια ενός πλάστη, ανοίγουμε τη ζύμη σε στρογγυλό φύλλο με διάμετρο περίπου 30 εκατοστά.


Αλευρώνουμε ένα ρηχό ταψί.


Βάζουμε τη ζύμη στο ταψί.


Ανακατεύουμε το ντοματοπελτέ με 3 κουταλιές ελαιόλαδο και το βασιλικό.


Ρίχνουμε το μείγμα αυτό επάνω στη ζύμη και το απλώνουμε.


Από πάνω απλώνουμε τα τριμμένα τυριά.


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 240 βαθμούς για 30 λεπτά.


Βάζουμε την πίτσα να ψηθεί για 12 λεπτά.


 


 


 

Απαιτούμενος χρόνος: 102 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα