Πατάτες ντοφινουάζ από τη Γαλλία

by sidagi.gr
853 προβολές

Υλικά:

2 κιλά πατάτες
2 κούπες κρέμα γάλακτος
300 γραμμάρια τριμμένη γραβιέρα
1 σκελίδα σκόρδο
80 γραμμάρια βούτυρο
Μισό κουταλάκι τριμμένο μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Άσπρο πιπέρι
 

Εκτέλεση:

Παριζιάνικη νοστιμιά!

Παριζιάνικη νοστιμιά!

 

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τις πατάτες για να τις βράσουμε ελαφρά για 5 λεπτά. Κόβουμε στη μέση το σκόρδο και τρίβουμε το ταψί που θα ψήσουμε τις πατάτες. Βουτυρώνουμε την βάση και τα τοιχώματα με το βούτυρο.

 

Ανακατεύουμε την κρέμα με το μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο. Στρώνουμε στο ταψί μια στρώση πατάτες και από πάνω βάζουμε κρέμα και πασπαλίζουμε με τυρί. Αυτό το κάνουμε για 2-3 στρώσεις.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για μία περίπου ώρα.

Απαιτούμενος χρόνος: 90 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα